Persienner

Det finns många olika typer av persienner på marknaden idag, men i första hand står valet mellan trä- eller aluminiumpersienner. Träpersienner är ett exklusivt och attraktivt alternativ, som inte bara skyddar mot solljus och insyn, utan även fungerar som en tilltalande inredningsdetalj. Träpersienner har som regel lite bredare lameller på 50 mm, medan aluminiumpersienner finns i både varianterna 25 mm och 50 mm.

Persienner finns även flera olika färger, oavsett om du väljer aluminium eller trä. Aluminium kan exempelvis fås med klassiskt vita lameller med ett mer traditionellt utseende, eller borstad aluminium som ger ett helt annat intryck av fönstren.

Vad gäller varianterna i trä finns naturligtvis olika träslag att tillgå. Många företag erbjuder stilfulla träpersienner i äkta lind, som ger hela rummet en helt ny karaktär samtidigt som de praktiska funktionerna bibehålls.

Du kan även välja mellan olika stegband – välj t.ex. en färg på stegbanden som matchar din övriga inredning. Ett annat alternativ är att komplettera med motorisering. Det är ett bra val för dig som har fönster som sitter svåråtkomligt eller har större fönsterpartier som ska förses med persienner.