En pergola för alla väder

När man tänker sommar kommer många bilder upp i huvudet. Men framför allt handlar det om sol och möjligheten att vistas ute alla vakna timmar. Det är dock inte alltid verkligheten i Sverige.

För att skapa de bästa förutsättningarna är markiser den perfekta lösningen. På så sätt kan regn inte stoppa utomhuskalaset. Lika lite som en galet varm dag tvingar sällskapet att ta sig in för att få lite svalka. Det kommer konstant nya smarta lösningar så det gäller att hålla ögonen öppna. Det kan handla om markiser som justerar skuggningen med sensorer och öppningsbara lameller som ger ett svalkande luftflöde.

Perfekt för barnkalaset

Barnkalas är ofta fyllda av lek och stoj. Att skapa utomhusaktiviteter är ett bra sätt att slippa kaos inomhus plus att barnen brukar älska dem. Ha dryck och frukt framme i pergolan för de leklystna under sommarens varmare dagar. Med en bra markis skapas en behaglig skugga där de kan samla kraft innan det är dags för ytterligaren en fotbollsmatch eller vad det nu må vara.

Kanske har ni ett höstkalas med fika ute och tid i den lockande studsmattan. Skulle det komma lite regn kan de snabbt ta sig in under markisen och njuta av födelsedagsfikat och kanske några lugnare lekar. Att ha en pergola med markis är som att få ett helt nytt rum att vara i. Numera slipper man dessutom att veva in och ut markisen. Man kan bara trycka på en fjärrkontroll eller en knapp. Hitta dem genom att googla på exempelvis markiser i Södertälje.

23 Jan 2021