Få automatiserade solskydd

Du vet väl om att du numera kan få helt automatiserade markiser. Med de automatiserade markiserna, bestämmer en sensor helt själv när det är dags att fällas ut eller när det är dags att fällas in. Regnar det, går markiserna in i sin skyddande kasett på en gång. Är det bländande solsken ser de då till att fällas in. Du behöver inte ens tänka på om det är dags att veva in markiserna eller att skydda dem. Det gör markiserna alldeles på egen hand, bra, eller hur?

De automatiserade markiserna har dels en sensor och dels en motor som gör att de fälls in och ut på egen hand. Motorn gör en vev överflödig, medan en sensor gör din uppmärksamhet överflödig. Sensorn känner efter när det börjar regna eller snöa, hagla eller på annat sätt gör markiserna våta. Då ser sensorn till att markisen fälls in på nytt. Blir det bländande solsken, känner sensorn även det och ser till så att markisen fälls ut automatiskt. Det gör att även när du är borta hemifrån, ser det ut som att du är hemma. Och det kan vara ett bra knep för att hålla inbrottstjuvarna borta.

Att välja markiser för ditt behov

Det finns så många fina markiser som man kan välja till sitt hus och som passar de olika smaker som kan finnas. Många gånger kan man vilja ha markiser som är särskilt anpassade efter de behov som man har. Här finns nästan heltäckande markiser för altanen om man så vill. Då blir altanen som en hel veranda med tak som skyddar från en gassande sol. Vill man hellre bara ha markiser för fönster kan man även det. Här beskriver vi några av de olika slags markiser som finns på marknaden numera.

  • Balkongmarkiser. Vill man ha en markis på sin balkong, finns det många, fina i olika textilier. De kan då bilda ett fint tak över balkongen och gör hela balkongen finare och mer inramad av en snygg markis. Hela balkongen livas upp och görs snyggare och mer hemtrevlig.
  • Terassmarkiser. En terassmarkis kan bilda som ett halvt uterum med hjälp av en heltäckande markis. Markisen bildar då ett tak över altanen. Med de fina och starka material som man tillverkar markiserna med numera, kan markisen ligga över altanen hela tiden, tills det regnar eller långt in på hösten. Så snart det regnar kan de automatiserade terassmarkiserna se till att fällas in i ett skyddande hölje; en kasett där markiserna kan ligga i vila.
  • Vindmarkiser. Vill man ha ett starkt vindskydd, kan man ha en väggmarkis. Den ser då till att man får de vindskydd som man kan behöva. Den fälls då ut i sidled och den kan man montera på väggen. Man drar då ut markisen i sidled så att man får ett vindskydd och kan sitta i lä och få sol, även när det blåser.
  • Screenmarkiser. Det finns nya slags markiser för fönster, som kallas Screenmarkiser. Det är då markiser som ligger för hela fönstret, och ger möjlighet för dem som är inne att kunna se ut, nästan lika bra som utan markiser, men de som är utomhus kan då inte se in – men framför allt utgör de effektiva solskydd för fönster.
12 Jan 2020