Letar du efter markiser i Danderyd?

Nu när sommaren och värmen är nära så behöver man se över bostadens solskydd. Solen är underbart skön och efterlängtad men kan vara jobbig när den lyser in i bostaden och gör boendet mycket hett.

Även på uteplatser kan det bli olidligt varmt när solen är som varmast. Det är ju tråkigt att man inte kan ha trevligt ute för att det är för varmt. Skaffa ett effektivt solskydd för ett skönt klimat båder ute och inne och njut av solen på bästa sätt.

Olika solskydd beroende på användningsområde

Det finns en mängd effektiva produkter för att skydda mot solens strålar, både inne och ute. I fönster är det vanligaste med gardiner och persienner. Persienner är det bästa för ren mörkläggning i till exempel sovrum och vardagsrum. Det är inte det snyggaste med mycket effektivt.

När det gäller att reglera ljusinsläpp är fönstermarkiser både ett snyggt och effektivt solskydd. Det håller innetemepraturen på en lagon och skön nivå under sommarens varmaste dagar. Det fungerar även utmärkt för att skydda hemmets inredning mot solblekning. Fönstermarkiser har även den fördelen att de är snygga och gör att fasaden ser elegantare ut utifrån.

Det går att styra fönstermarkiser manuellt och med motor. Det finns exklusiva varianter som styrs digitalt med timer eller med solsensor.

För terrassen

På uteplatser och terrasser så finns det stora markiser avsedda för det. Dessa kallas för terrassmarkiser och finns i massor med utföranden. De allra flesta monteras mot husets vägg och går att fällas upp eller ned med manuell eller elektronik. Det finns också varianter med automatik genom styrning med timer eller genom solavkänning. Det går att få i alla möjliga storlekar och utseenden, självklart även för balkonger.

Det finns även modeller som är fristående och flyttbara. Det är mycket smidigt när man behöver flytta den efter att solen flyttar sig. 

Generellt byggs markiser av en stomme av aluminium eller stål. Man ska inte snåla in på en för tunn stomme. En markis ska tåla väder och vind. Tyget finns i oändliga färger och mönster och är mycket kraftigt för att tåla både sol och regn.  

Det populära ROT-avdraget

För alla privatpersoner över 18 år så finns det möjlighet att att få 30 % av arbetskostnaden avdragen när man anlitar hjälp med bostadens solskydd. Man kan maximalt få en rabatt på 50 000 kronor per person och år. Seriösa firmor som arbetar med solskydd drar av summan direkt på fakturan och sköter all admin med skatteverket. Det är mycket enkelt och smidigt.

19 May 2019