Letar du fönstermarkiser?

Letar du efter det bästa tänkbara solskyddet till din bostad, eller sommarstuga? När det blir riktigt varmt, som det var under förra årets sommar, till exempel då behöver man riktigt bra solskydd för att stå ut med sommarvärmen. Här uppe i kalla Norden är vi inte så vana vid sommarvärme och är inte riktigt utrustade för det. Många av oss saknar riktigt bra solskydd därför. Då kan det vara bra att skaffa sig till exempel markiser för sina fönster. Sådana fönstermarkiser kan man få tag i Stockholm. Här tipsar vi om vilka som är bra fönstermarkiser i Stockholm.

Markiser som man monterar fast vid fönster skyddar hela fönstret mot uppvärmningen av solen. På det sättet är markiser det enda som skyddar mot solen. Persienner, jalusier och gardiner skyddar inte själva fönstret från att bli upphettat av solen. Markiserna ser till att fönstret inte blir lika varm som resten av fasaden. På det sättet kan man hålla sovrum svala. Det gäller bara att hitta de rätta markiserna som man trivs med.

Korgmarkiser

Om man gillar markiser som böjer sig på ett trevligt sätt över fönster, kan man välja korgmarkiser. Oftast ser man dem på restauranger och hotellfönster. Dem kan man till exempel välja om man inte har så starkt solsken direkt på fönstret, utan kanske endast då solen står som högst på himlen. De skyddar nämligen bäst just när solen står precis ovanför markiserna, men lämna fönstret så att man har full utsikt ut mot gatan.

Raka markiser

Raka markiser är sådana som skyddar även när solen står lågt, på vintern, hösten eller våren. De är mycket praktiska och du kan egentligen kan släppa på låsanordningen och släppa ut dem så ger de solskydd på en gång. De är mycket enkla i konstruktionen har ingen komplicerad montering.

Screenmarkiser

Screenmarkiser, är precis som namnet säger, markiser med en väv som är genomsiktlig, inte genomskinlig. Man ser ut genom screenmarkiserna och man känner sig inte isolerad innanför sådana markiser. Välj dessa om du önskar fullt skydd mot insyn. Du ser ut, men ingen ser in genom sådana screenmarkiser. Det enda som skyddar ännu mer är fönsterluckor, men innanför sådana känner man sig mycket isolerad då man absolut inte ser ut genom dem.

Välj gärna en handlare som erbjuder sig att komma ut och montera fast markiserna åt dig så att de blir monterade på rätt sätt. Då vet både de och du att hänger på rätt sätt.

22 Jul 2019