Markiser är enkla sätt göra fönster fräscha

Har du gamla fönster som du vill fräscha upp, men inte hinner göra det just nu? Om du vill, spara lite tid och kanske renovera eller byta fönster vid ett senare tillfälle kan du montera markiser på dina fönster, för att få ett fräscht utseende på dina fönster snabbt. Markiser över fönster ger fönster ett lyxigt utseende. De är inte bara mycket effektiva på att hålla solen borta och bländar inomhus, de är mycket snygga och förvandlar den enklaste koja till ett riktigt slott.

De flesta hotell har markiser för lyxens skull

Om du har varit ute och rest, och tittat på olika hotell, har du säkert sett att så gott som alla hotell med lite bättre rykte och namn har markiser över sina fönster. Och det är på hotell som befinner sig i storstäderna och som rimligtvis inte alla gånger behöver solskyddet för solens skull. Snarare skänker markiserna ett lyxigt utseende åt hotellet och gör så att hela hotellet ser snyggare ut. 

Gör likadant och gör dina fönster fräscha

På samma sätt kan ju du göra med dina fönster. Titta på färgen som du har på fasaden och försök välja färg på markiserna som passar färgen på fasaden. Hittar du en snygg kombination får du hela villan att lyfta. När det är dags för att renovera fönster, kan du måla dem i samma färg som markiserna. Då får du en enhetlighet på dina fönster.

Välj ett företag med service på markiser 

När du ska välja markiser är det mest praktiskt att välja markiser från ett företag som kommer ut till dig och monterar dem åt dig, för att de vill att deras produkter ska se snygga ut och göra sig fina när de väl är på plats. Då behöver du inte oroa dig över att de ramlar ner i misstag eller sitter fel över dina fönster. Skullde det hända dem något kommer också företaget ut och rättar till det som är fel. Det är brar viktigt att komma ihåg att rulla in markiserna när det stormar ute. Då slipper de möta starka höststormar och håller sig längre fina om du rullar in dem, till exempel innan du lägger dig för natten. Läs mer här om ett företag som säljer markiser i Sollentuna

Så håller du dina markiser fräscha längre

Om du tvättar dem regelbundet, till exempel innan du tar in dem för vintern, eller när du tror att du inte kommer använda dem länger för säsongen, är det en bra idé att rengöra dem inför vintern. Du behöver inga starka kemikalier när du tvättar dem. Du kan använda vanlig grön såpa. Använd en borste med långt skaft. Blanda såpa och tvål i en hink, med 10 delar vatten mot en del såpa. Rulla ut hela markisen. Tvätta sedan med borste, framför allt ovanpå markisen. Låt torka ordentligt innan du rullar in den igen.

19 Nov 2018