När du behöver markiser i Haninge

Det är hög tid att skaffa sig effektivt solskydd nu när sommaren är här och solen har tittat fram. Den som minns förra sommaren vet att det kan bli riktigt hett på somrarna även i Sverige. Det har gjort att vi har helt andra behov än vad vi hade tidigare somrar. Hettan tar sig in i bostäderna och gör att inomhusluften försämras. Särskilt märkbart blir det när man ska gå och lägga sig. Då kan en alltför het inomhusluft göra att det blir mer eller mindre omöjligt att sova. Kan man då se till att sovrummen håller sig svala och fräscha är mycket vunnet.

Skaffa markiser för fönster

Har du inte markiser är de det enda som ser till att sovrummen är tillräckligt svala utan att behöva använda air-condition. Att använda air-condition är ur miljösynpunkt inte bra, då det krävs mycket el för att de ska fungera. Samtidigt är det många som upplever att en air-condition som man har på under nätterna gör att man blir torr i halsen och att man lättare utsätts för förkylningar då. I så fall är det bättre med svala sovrum som man kan få med markiser som skyddar hela fönstret i jämförelse med persienner och jalusier som endast skyddar fönsterglaset, men som samtidigt inte skyddar mot upphettningen av hela fönstret.

Markiser gör hela huset vackert

Markiser har den förmågan också att förfina hela huset. Jämför ett hus med markiser mot ett utan markiser så kommer du att inse att markiserna gör hela huset mycket vackrare. I varmare länder har de fönstergluggar som skyddar mot solen, men fönstergluggar är inte på långt när lika snyggt mot fasaden som markiser. Om du också har en altan, är en markis det som skyddar bäst. Då vill man ofta ha skugga på hela altanen och inte bara en liten skugga som en parasoll erbjuder. En markis över altanen gör hela altanen mer ombonad och hemtrevlig. En markis kan du även montera som ett vindskydd under dagar som det är blåsigt och det kanske inte är så varmt. Då skyddar ett vindskydd så att man ändå kan sitta utomhus.

De markiser som finns ute i handeln är tillverkade i riktigt starkt och skyddande material mot väta. De finns dessutom i nästan alla slags färger och mönster som man kan önska sig. Varför inte skaffa markiser i Haninge? Skaffar man markiser nära där man bor kan man få bra service på köpet. Läs mer om markiser i Haninge på: https://www.markiserhaninge.se.

10 Jun 2019