När du behöver markiser i Tyresö

Bor du i Tyresö och behöver markiser till din bostad? Markiser är bra, för att inte säga bäst sättet att skydda mot solen. Inget annat är så effektivt som markiser när det kommer till att skydda fönster. Markiser är inte bara effektiva solskydd, utan förfinar även utseendet på fasaden. Så om du både vill ha ett effektivt solskydd och en snyggare fasad bör du montera markiser på dina fönster. Markiser förfinar vilken koja som helst och gör det omedelbart till ett riktigt slott. 

Skillnaden mellan markiser och persienner

Markiser gör att den som är innanför, kan titta ut. De gör så att du får behålla samma rymd och utsikt som fönstret erbjuder. Drar du för med persienner innebär det att man kan känna sig instängd och lite klaustrofobisk om man drar för fönster med hjälp av persienner. Har du då i stället markiser behåller du utsikten från fönstret. Med persienner får du det mörkare i rummet oavsett hur ljusa persienner som du har. Markiserna skuggar hela fönstret. Om det då är riktigt hett ute kommer hela fönstret att värmas upp. Har du i stället markiser för fönster skuggar maskierna hela fönstret. Med perienner blir själva fönstret uppvärmt av solen. Blommor som man kanske har i fönstret mår också bättre av markiser så de slipper bli uppvärmda av solen.

Markiser med eller utan kassetter

Om det är så att du vill skaffa dig markiser, finns det här lite variationer som du kan välja mellan. Här finns både de manuella som man kan veva för hand, och så finns det de automtaiska som har egen motor. Du kan välja mellan en fjärrkontroll eller en panel som du trycker på för att få upp eller ner markiserna. Här kan du också välja mellan markiser med eller utan kassett. Kassetten är tillverkad i aluminium och när man rullar in markisen går den in i kassetten och kassetten ser till att markisen håller sig torr. En annan funktion som du kan välja, om så önskas är att markisen har en egen sensor som känner av när det blåser för mycket så att markisen kan skadas. Då känner markisen av att det blåser för mycket och rullar då in sig automatiskt.

Få tag i markiser i Tyresö

Behöver du få tag i markiser i Tyresö, kan du googla "markiser Tyresö" och får då olika förslag av Google på butiker som säljer markiser i Tyresö. Lycka till!

3 Apr 2019