Rullgardiner är en lyx i vardagen

Ofta är det små saker som skapar trivsel. Exempelvis är en rullgardin helt perfekt för att skärma av bländande solstrålar när man vill se på TV eller film en sommarkväll eller sova middag.

Det är också bra för skiftjobbare att kunna dra ner en rullgardin för att lättare kunna komma till ro efter ett arbetspass. Det är många som sover på dagen, och en mörk rullgardin i kombination med proppar i öronen gör att det blir en skön vila. Om man vill kan man kombinera persienner och rullgardiner, så styr man helt själv hur ljuset faller in i rummet. Det är enkelt att skaffa rullgardiner i Stockholm, för det finns bra företag där som har ett stort sortiment och bra service.

Helt eller delvis mörklagt

Alla som har försökt sova middag en stund när solen steker, vet hur skönt det är att bara kunna dra ner en rullgardin. Den är diskret när den är upprullad, och man slipper ha långa, hängande mörkläggningsgardiner, sådana som brukar finnas på hotell. När man inte använder rullgardinen finns den där utan att man tänker på det, som en extra lyx i vardagen, om det skulle behövas någon gång.

Vill man titta på andra alternativ, som skärmar och jalusier, finns det ett stort urval även av detta. Man kan välja om man vill ha det helt eller delvis mörklagt i ett rum. Men vill man ha det riktigt mörkt och kunna sova ostört även på dagen, är det inte mycket som slår en mörk rullgardin.

7 May 2021