Så tar du kontroll över solljuset

Persienner ger dig möjlighet att mörklägga ett utrymme på ett sätt som du själv önskar. Antingen kan de dras ned helt och hållet, eller vinklas på ett sätt som släpper in lagom mycket ljus.

Nog för att mänskligheten är beroende av solljuset, men visst kan det också vara ganska irriterande ibland? Som när det är fotboll på tv på lördagseftermiddagen och det annars så välkomnande solskenet genom fönstret istället gör det helt omöjligt att se skärmen. Eller när du bara vill ta sovmorgon efter en lång arbetsvecka och en sen kväll på krogen, men väcks redan under dygnets första timmar på grund av att solljuset tränger sig igenom sovrumsfönstret på morgonen. Allt det hade kunnat undvikas med hjälp av persienner. Detta flexibla mörkläggningssystem som känns som ett obligatoriskt inslag i alla lägenheter. Där du kan välja att dra ner helt och dessutom vinkla persiennerna beroende på hur mycket solljus du vill släppa in, och hur mycket du vill kunna se ut genom fönstret.

Vakna av dig själv

Persienner är ofta att föredra när du vill kunna variera mörkläggningen. Men det finns också en hel del bra och trevliga alternativ till persienner. Till exempel är plisségardiner någonting att rekommendera. Då kan du snabbt och enkelt se till att stoppa solljuset från att förstöra fotbollsmatchen på tv under eftermiddagen. Du kommer att kunna sova till dess att du vaknar av dig själv, och inte av ljuset, på morgnarna. Du tar helt enkelt kontroll över din egen ljusupplevelse i hemmet.

25 Mar 2021