Skaffa dig snygga markiser

När det är varmt och solen står högt på himlen – som det kan göra varma somrar, kan man behöva särskilda solskydd, om man inte råkar ha fönster med särskilda solskyddande fönster. Har man inte särskilt producerade fönster med inbyggt solskydd kan man alltid skaffa sig en solfilm, som man klistrar på fönster för att då det rätta solskyddet. Det enda som är betänkansvärt med det är att det sällan blir särskilt snyggt. Vem vill ha mörka fönster året runt? Har man varken solskyddsfilm på fönstret, eller har monterat särskilda solskyddande fönster, kan man behöva montera annat solskydd som skyddar dig, din familj och din bostad på rätt sätt.

Persienner

Det man tänker närmast på som skyddar mot den starka solen är persienner för fönster. De skyddar inomhus på ett mycket bra sätt. Persienner kommer numera i olika innovativa former, som går på skena. På det sättet kan man täcka för vald del av fönstret; upptill, nertill eller i mitten av fönstret. De kommer också i så fina mönster och färger. Borta är de trista och ljugrå aluminiumpersienner, som alltid fanns i flerfamlijshus från 1950- och 60-talet. Som tur är.

Jalusier

Jalusier fungera lite som persienner, på så sätt att de hänger innanför fönster och kan dras upp eller ner, allt efter behag. De kommer också i många olika utföranden och precis som persiennerna, kan vara en del av en genomtänkt inredning, vilket är mycket positivt.

Vanliga gardiner

Man kan ju använda vanliga gardiner som solskydd. Det enda negativa med det är att de bleknar ävldigt fort om man använder gardiner som solskydd i stället för att använda riktigt solskydd för fönster. Det är inte alltid som man vill använda tjocka gardiner som skydd mot solen

Olika slags markiser

Det bästa av alla solskydd är ändå markiser. Dessutom lyfter de hela huset och förvandlar vilket hus som helst från att vara koja till slott. Riktigt snygga markiser gör mycket för husets utseende. Väljer du vackra markiser som matchar husets övriga färger och utseende har du verkligen gjort ditt hus till något vackert som lyfter hela kvarteret där du bor. Du vet väl om att du kan välja olika sorts markiser, beroende på var du vill ha solskyddet? Över altanen, över fönster, i trädgården som ett slags vindskydd. Då drar man ut markisen i sidled. Du kan även ha fönstermarkiser som formar sig som en korg över fönstret. Läs mer här om de olika markiser som man får tag i Täby.

24 Jul 2018