Solskydd och insynsskydd

Säga vad man vill om sol och grannar. De är bra och nödvändiga att ha men de ska hålla sig på viss distans. Har de problem med det får du hjälpa dem på traven. Markiser är en enkel dellösning.

Solen är en förutsättning för våra liv. Grannar är inte lika väsentliga men ganska ofta bra och trevliga att ha. Solen har vi nytta av varje dag även då vi inte kan se den. Grannar, not so much. De flesta av oss är förtjusta i att skapa små intima rum även utomhus. Dels känns det oftast bra att inte spela upp hela privatlivet som på en teaterscen för det alltför intresserade grannskapet. Dels är det käckt att kunna gömma sig undan vädrets makter till och från.

Många lösningar under samma tak

Gå tillbaka i tiden femtio år och du finner på sin höjd en randig tygmarkis som solskydd. Idag finns ett utbud av lösningar som hade varit otänkbart då. Materialen varierar mellan metall, glas, tyg och plast. Solskydd kan monteras på längden och tvären och variera i storlek från det diskreta till det altanomfattande. Unika hus kan kräva speciella lösningar. På tomter och hus på västkusten finns oftast granitklippor och svindlande vyer över ett oändligt hav att ta hänsyn till när man väljer markiser och solskydd. Insyn slipper vi gärna men vi vill inte tappa utsikten eller möjligheten till maximala fördelar av solskenet. För dig som vill maximera utevistelsen finns företag som exempelvis PG:s Persienn & Markisservice till hjälp. Ta kontakt för en suverän lösning.

26 Apr 2021