Vad är måttbeställda plisségardiner?

Vad gör man när persienner känns gammalmodigt och rullgardiner tråkiga? Då kan man få måttbeställda plissegardiner - en kombination av persienn och gardin.

Det nya huset var färdigt och det var dags för Kristin och Wilmer att flytta in. De var säkra på att alla förberedelser var klara men redan första kvällen insåg de att det var något de glömt. Huset hade inga persienner. Vilket ledde till att de vaknade upp när solen lyste rakt in genom de blå gardinlängderna.

Båda hade jobbat mycket och sett fram emot att få sovmorgon innan de tog itu med alla kartonger. Medan Wilmer satte på kaffe tog Kristin fram datorn. Dagens första gärning skulle bli att hitta persienner eller gardiner. Vad det skulle bli var osäkert då inget var tilltalande nog trots att de tittat på massor av hemsidor.

Perfekt då plisségardiner gick att få måttbeställda

Irriterad skrev hon rullgardin, persienner och måttbeställda i sökrutan. Första träffen hade alla av hennes kriterier och hon klickade på länken. Mycket riktigt, de hade båda varianterna men där fanns även måttbeställda plisségardiner. Nyfiket klickade hon sig vidare och fick för första gången upp ögonen för dessa smarta gardiner.

De var en kombination av gardiner och persienner och man kunde välja om man ville dra dem ner, upp eller åt sidan. Så genialiskt. Kristin ropade till Wilmer att han skulle komma och titta. De fanns i massor av olika utföranden. Han gillade också vad han såg och där och då beställde de till både sitt sovrum och gästrummet.

8 Apr 2022